Saltar al contenido

El Centre de Recursos

Des del març de 2013 les famílies amb un diagnòstic de TEA al seu fill o filla a la Catalunya Central tenen un Centre on trobar recursos.

És una idea totalment innovadora. Aquestes famílies hi poden trobar biblioteca específica, banc de joguines per a la teràpia domiciliària, grups de pares amb qui trobar-se, consultoria psicològica, llistat de professionals, papers per sol·licitar els ajuts a què es tenen dret, un esplai on els infants seran atesos per voluntaris formats en TEA, tallers de formació per a pares i professionals, taller d’art, manualitats i psicomotricitat fina…

I tot això de forma gratuïta.

Sala multisensorial

Disseny de l'entorn de lleure

Cada cosa té el seu lloc: hem dividit els diversos espais en racons. 

Racó de la biblioteca

És el lloc on hi ha els contes. En aquest espai ens adaptem a les capacitats de l'infant; intercal·lem les explicacions amb activitats no-verbals; assenyalem les il·lustracions i diem el nom de l'infant en veu alta.

Racó de l'artista

És el lloc on hi ha la majoria de jocs que posen de manifest elements psico-cognitius i manipulatius: colors, retoladors, pintures, ceres; enganxar gomets, fer braçalets, treballar la "pinça"; construccions, trencaclosques, encaixos...

Racó de joc

És l'espai on es posen en marxa aspectes psicomotrius. Al centre és la sala gran, on hi ha espuma al terra. Hi trobem pilotes, piscina de boles, activitats i jocs per fomentar joc simbòlic, estimulació sensorial (pètals, objectes de diferent suavitat, objectes que brillen...).

Racó de descans

Espai "lliure de moviment". És el lloc on l'infant pot estar tranquil, fent qualsevol activitat segons la seva necessitat. Aquest racó també és un espai de relaxació on una voluntària professional fa massatges.

Organització del temps de lleure

Igual que tot espai dissenyat per millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA (casa, escola) al CR TEA pensem en l’organització del temps com un element facilitador per al nen proporcionant-li el control i coneixement de què succeirà.

Cada usuari té el seu horari, que és el que marca el desenvolupament de la jornada: 

9:30-10:00: Preparació de l'horari

10:00-10:30: Joc

10:30-11:00: Esmorzar

11:00-12:00: Joc

12:00-12:30: Sortir al pati

A partir de les 12:30: Recollida

És perfecte ser diferent

Vine a gaudir d’un entorn d’oci amb professionals i voluntariat especialitzat en autisme!